Home

Welkom op de site, vakantiehuisbuitenland.com.

De oude stad Side ligt op een 800 meter lang schiereiland, 76 kilometer ten oosten van Antalya. Side is reeds in de 7e eeuw voor Chr. gesticht. Side is tegenwoordig een waar openluchtmuseum, met een overvloed aan zeer interessante bezienswaardigheden. Het is gelegen tussen sinaasappelboomgaarden, bananenplantages en schitterende bloementuinen. Bij de entree van dit toeristendorp staat het antieke theater en de machtige stadsmuur met de boogpoorten. Dit theater met een lange zuilengalerij is het oudste van de streek. Een wandelpad langs de schilderachtige vissershaven leidt via diverse populaire restaurants naar de Agora tempel, de Athene tempel en de Apollo tempel, die een prachtige entourage vormen voor een romantische zonsondergang.

Zonaanbidders en levensgenieters vanuit de hele wereld hebben het unieke karakter van Side al ontdekt. De uitgestrekte, brede zandstranden die geleidelijk aflopen in de helder blauwe zee met het decor van de oudheid, maakt het immens populair bij jong en oud.

Binnen een half uur (per auto) bevindt u zich op de golfbanen van Belek.

Kortom, een vakantie naar Side maakt dat u weer helemaal tot rust kunt komen.

U wilt op vakantie naar Side? Een prima keuze, want Side is een ideale vakantiebestemming voor strand- en cultuurliefhebbers. Deze stad staat bekend als de meest sfeervolle bestemming van Turkije.

Weerbericht Side